geldIn het verleden vroeg ik mezelf vaak af: Waar blijft mijn geld? Waarom sta ik nu alweer rood, terwijl er nog zoveel dagen te gaan zijn voordat ik weer salaris krijg? Omdat ik het financiële plaatje niet meer overzag, begon ik met het maken van een begroting. Ik hield een kasboek bij om te zien waar ik mijn geld aan uitgaf. Dat gaf inzicht en rust!

Jarenlang was dat voldoende. Ik kreeg er zelfs plezier in om bezig te zijn met financiën. Daarom meldde ik me in 2011 aan als vrijwilliger bij de Formulierenbrigade van de Levgroep in Helmond. Vanuit deze organisatie kon ik mensen helpen met hun vragen en problemen op het gebied van formulieren en instanties. Al snel specialiseerde ik me in thuisadministratie.

Om me verder te bekwamen op financieel gebied volgde ik een opleiding tot budgetcoach. In 2012 ben ik gecertificeerd volgens de Nen 8048-2 norm, zodat ik mezelf professioneel kan onderscheiden. In 2013 ben ik opgeleid tot bewindvoerder aan de Hogeschool in Utrecht. En in 2014 ben ik door de Rechtbank Eindhoven benoemd tot professioneel bewindvoerder beschermingsbewind.

Als financieel hulpverlener kom ik bij veel mensen thuis. En steeds blijkt dat mensen hulp vragen, omdat ze hun schulden en betalingsachterstanden niet meer overzien. En omdat ze de schuldeisers, die zeer dwingend kunnen zijn, niet meer het hoofd kunnen bieden. De aanpak van betalingsachterstanden en schulden, vormt dan ook een belangrijk onderdeel van mijn werk.